Sari la conținut
Proiect „Reușim Împreună!”
Număr de referință: 2020-EY-PICR-0002
Promotorul de proiect: Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Botoșani
Data de începere a proiectului: 01.10.2021
Data de încheiere a proiectului: 30.09.2022
PROGRAMUL DE EDUCAȚIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR ÎN ROMANIA FINANŢAT PRIN GRANTURILE SEE 2014-2021
Proiecte naționale de cooperare în parteneriat în domeniul incluziunii copiilor romi în școală

CONSORȚIU format din:
COORDONATOR: PP: CJRAE BT (Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Botoșani)

ȘCOLI PARTENERE:
P1: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi
P2: Liceul „Ștefan D. Luchian” Ștefănești
P3: Școala Gimnazială ”Nicolae Călinescu” Coșula
P4: Școala Gimnazială Nr. 2 Botoșani
P5: Școala Gimnazială Nr.1 Albești
Formare cadre didactice
Primăvara anului 2022 a fost una marcată de numeroase activități și evenimente în cadrul proiectului „Reușim împreună!”.Activitatea de formare a cadrelor didactice a debutat în luna februarie și a constituit un veritabil maraton, cu trei module de formare. Formarea derulată cu cadrele didactice a purtat nota distinctiva a viziunii experților CJRAE Botoșani, implicați în realizarea suportului de curs
Activități elevi
Activitățile cu elevii s-au desfășurat cu o ritmicitate lunară, fiecare lună fiind un prilej pentru pentru elevii din școlile partenere să descopere și să exerseze virtuțile toleranței, deschiderii față de alte culturi. Elevii romi au învățat să cunoască și să sărbătorească valorile culturii lor, să împărtășească cu ceilalți bucuria de a fi diferit, dar nu marginal.Prin activitatea „Învățăm Bunăvoința”, desfășurată în luna februarie, elevii au refăcut în sens invers drumul de la excludere la acceptare și bunătate. În spirit renascentist, omul nu se naște bun sau rău, bunăvoința și reavointa sunt învățate. Unde altundeva se pot dezvăța elevii de răutate și pot învăța importanța bunăvoinței, decât în școală și în proiecția acesteia în comunitate?
În luna martie, elevii din cele cinci școli partenere au descoperit în cadrul activității „Îmi pasă de tine” că eliminarea discriminării începe cu aproapele de lângă tine, că orizontul îndepărtat al idealismului unei lumi mai incluzive devine realitate cu fiecare gest mărunt pe care îl facem pentru omul de lângă noi. 
Sari la conținut